Crowdfunding: Where 1 can eat, 2, 3 or 4 can eat as well

Op 22 april 2020 is CSD-Foundation gestart met het inzamelen van geld via GoFundMe om eten op Sal eiland te kopen en uit te delen. Dit kwam tot stand door meerdere hulpkreten uit de gemeenschap. Het vliegverkeer is in maart 2020 stopgezet, waardoor het toerisme is stilgelegd en de bewoners van het eiland geen inkomen meer hebben.

Update 18 september 2020

De crowdfund campagne ‘Where one eats, two, three and four can eat as well’’ waar we geld inzamelden voor voedsel tassen op Sal in Kaapverdie is beëindigd!
Wij willen alle 400+ donateurs hartelijk bedanken, voor het doneren van in totaal 16.000 euro! In totaal heeft dit ruim 1670 tassen met basisvoedsel opgeleverd, verdeeld over 16 weken in de tijd van de lock down door COVID-19.
Wilt u alsnog doneren? Dat kan, de GoFundMe rekening blijft nog eventjes open, zodat er geld kan worden gegeven aan mevrouw Luisa. Ook direct op de stichting rekening kan gedoneerd worden.
Elke weekt kookt deze mevrouw een grote pan eten maakt voor mensen in twee sloppenwijken. Hier geven we het geld dan aan uit.
Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Update 28 juli 2020

Vandaag staat de teller van het opgehaalde geld op GoFundMe op 14.763 euro! Wat doen we ermee?
+ Al 12 weken zijn we op Sal bezig met tassen voedsel uit te delen. Gemiddeld zo’n 120 tassen per week aan families die hard zijn getroffen en die geen hulp vanuit het buitenland hebben gekregen. In de tassen zit groente, fruit, rijst, mais etc. Zie foto’s en video’s om een helder beeld te krijgen van hoe dit uitdelen gaat door ons hechte team op Sal.
+ Er is een grote hoeveelheid melk en bananen gedoneerd aan lokale stichting CODE CV die de armste gezinnen in Santa Maria om de twee weken voorzien van eten.
+ Elke week kookt mevrouw Luisa een grote pan eten voor twee sloppenwijken op Sal. Wij doneren elke week de boodschappen voor de pan met eten.

Zolang vluchten nog niet terugkeren naar Sal, en er geld gedoneerd wordt via GoFundMe, kunnen wij doorgaan en meer mensen voorzien van voedsel!